Totalbike Vakbarát Hírportál

Ez most nem jött össze Guy Martinnak

2016.12.19. 15:21

Rekordkísérletének megszakítására kényszerült Guy Martin. A brit motoros számos sebességcsúcsot tudhat magáénak, és a Man-szigeti TT-nek is visszatérő vendége, ezúttal azonban nem motorkerékpáron akart maradandót alkotni.

Martin most azt vette a fejébe, hogy húsz nap alatt körbekerékpározza Nagy-Britanniát a Brit-sziget partjainál. Ezzel Nick Sanders 1984-es eredményét adta volna át a múltnak: neki akkor 22 napra volt szüksége ugyanehhez. Összességében mintegy 7700 kilométerről van szó.

Az első részeredmények biztatóan alakultak, Guy Martin a Grimsby és John O'Groats közötti távot négy nap és nyolc óra alatt tudta le – ez 1200 kilométer volt. Meghúzta azonban bal lábának Achilles-inát. Először úgy döntött, ennek ellenére is végigtolja a tervezett távot, aztán meggondolta magát. Azért szakította meg a rekordkísérletet, mert attól tartott, ha túlerőlteti magát, hosszabb kihagyással kell szembenéznie. Ez pedig a 2017-es terveit is agyoncsapná.

Martin ennek ellenére nem tett le a csúcsdöntésről. A jövőben újra megpróbálkozik majd azzal, hogy körbekerekezze a szigetet.



Rovatok