Totalbike Vakbarát Hírportál

Mi lehet a 48X, a Pan America és a Bronx?

2018.01.08. 14:19

A Harley három új nevet szabadalmaztat, melyeket a kérelem szerint a jövőben "motorkerékpárokra és szerkezeti részekre" fognak használni. De vajon mi lehet a 48X, a Pan America és a Bronx?

A 48X a legkönnyebben megfejthető, hiszen a Forthy-Eight azt jelenti, hogy negyvennyolc. Az viszont fontos különbség, hogy az aktuális motor nevét betűvel írták ki - az 1948-as S-125-re utal, amelyen először volt látható a Peanut tank. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a 48X hasonló típus lesz, de magának az X-nek a jelentése továbbra is rejtély - a Forthy-Eight kódneve amúgy XL1200X, és az sem visz közelebb a megfejtéshez. A rajongók már ott tartanak, hogy ez egy adventure modell is lehet (nem valószínű), sőt, akár egy fordított trike is, ami a tíz évvel ezelőtti Penster tanulmány szériaváltozata lehet (egyáltalán nem valószínű) - erre azt a nyakatekert magyarázatot találták, hogy a háromkerekű tanulmány a H-D múzeum Collection X nevű kiállításán látható.

Ha egy tippem lehet a 48X-re, akkor az egy évfordulós Forthy-Eight modell lesz, hiszen idén lesz az 1948-as ősmodell 70. évfordulója. De szintén 1948-ban vezették be a Panhead blokkot, amelyik a korábbi Knucklehead-et váltotta - ez lehet a másik új név is, a Pan America, mint hasonló évfordulós változat.

A Pan America név alapján lehetne ugyan túramodell is, de jeleneg a Harley kellően sok túramodellt tart gyártásban ahhoz, hogy még egyre szükség legyen.

A Bronx-ra ötletem sincs, de nemsokára úgyis megtudjuk, hiszen a Harley-nál fél-egy év az átfutási idő a szabadalmaztatás és a bejelentés között, tavaly például a májusban levédették a Sport Glide nevet, és novemberben már itt is volt.



Rovatok