Totalbike Vakbarát Hírportál

A Tesla sose fog motort gyártani, mert Elon Musk majdnem meghalt egyen

2018.06.06. 14:26

Musk kétséget sem hagy, mennyire egy személyben maga dönt mindenről a Teslánál. Most egy egyszerű kérdéssel árulta el magát: azt mondja, sosem gyártanak majd motort Tesla-logó alatt, mert régen majdnem meghalt egy motorbalesetben.

A tegnapi Tesla-részvényeseknek tartott találkozón címezte valaki a kérdést Musknak arról, tervez-e a vállalat a jövőben beszállni a motoros piacra. Most, amikor már a Harley is készül a saját villanymotorjával, logikus lépés lenne a bejáratott márkanevet és a kiforrott saját technológiát felhasználni, de Musk még csak távoli lehetőségként sem hagyta lógni a dolgot. Sőt, személyes sztoriját előrántva tette egyértelművé, hogy sosem lesz Tesla motor.

Musk elmesélte, hogy évekig krosszmotorral járt, aztán gyorsaságimotoros korszaka is volt, de ez nem tartott soká. Tizenhét éves koráig, egy rossz élményig, amikor majdnem elütötte egy kamion. Jó sztori, de valószínű márcsak azért sem állna jól a Teslának a motorozás, mert miközben arról igyekeznek megyőzni a közvéleményt, hogy saját önvezető rendszerük, az Autopilot egyre biztonságosabb, meg hogy ez a jövő, hülyén nézne ki, ha most hirtelen beszállnának a motoros piacra. 



Rovatok