Totalbike Vakbarát Hírportál

Pletyka: az MT-07 idomos sportváltozatán dolgozik a Yamaha

2021.01.19. 08:23

Úgy látszik, a következő években a közepes, 70-100 lóerő közötti méretben lesz legforróbb a csata a gyártók között. A kategóriát az elmúlt években a Yamaha MT-07 és a vele rokon Tracer 700 és Ténéré 700 rázta fel, és utána az Aprilia dobta be az RS 660-at, amelyből a napokban bemutatták a naked változatot a Tuono 660-at, és már úton van a túraenduró kivitel is. Bár szabadalmi információk és kémfotók híján ezt egyelőre érdemes pletykaként kezelni, de a Yamaha állítólag egy teljes idomos MT-07-tel készül.

Az MT-07 alapú sportmotor igazából létező termék, csak nem a Yamaha készíti, hanem egy Andy Palmer nevű amerikai, az általa összerakott FZ-07R-ek (az MT-k az amerikai piacon FZ néven futnak) pedig az amerikai klubversenyek állandó résztvevői.

Mivel a Yamaha lelőtte az YZF-R6 gyártását, logikus lenne, hogy egy olcsóbb sportmodellel álljanak elő, az MT-07-ről pedig tudjuk, hogy nem csak viszonylag olcsó, hanem remek tuningalap, amely egy jó futóművel és módosított fékkel igazán betyár tud lenni.

Az MT-07 sportváltozata minden bizonnyal drágább lenne az alapmodellnél, de még úgy is lényegesen olcsóbb lenne az egykori R6-nál. Személy szerint nem igazán hiszek ebben a pletykában, legalábbis abban nem, hogy hamarosan érkezne az idomos MT. Pedig lenne benne fantázia, ahogyan egy burkolt, csutkakormányos MT-09-ben is.



Rovatok