Totalbike Vakbarát Hírportál

Kezdő terepesek, szevasztok

2021.06.09. 11:39

Felfrissítette az idei modellévre terepmotor-palettáját a Kawasaki. A belépőszintet a négyütemű KLX 110 jelenti, amelyet berúgókarral és önindítóval is felszereltek, a kezdő, fiatal motorosokat pedig félautomata váltó is segíti az alapok elsajátításában. Emellett a gázkaron is beállíthatunk egyfajta limitet, hogy az ifjú titánok ne tolják túl rögtön a legelején.

Bár köbcentiben kisebb a KX 65 és a KX 85, mégis egy újabb lépcsőfokot képviselnek ezek a kétüteműek. Utóbbiból kis- és nagy kerekű kivitel is létezik. Itt az idomzatot alakították át annyira, hogy jobban áramoljon a levegő az egyébként folyadékhűtéses blokkhoz, ráadásul a fazont úgy szabták, hogy jobban hasonlítson a nagy Kawasakikra.

Természetesen a nagyobb gépeket sem hagyták érintetlenül. A KX 250 X futóművét áthangolták, emellett kapott önindítót és oldalsztendert is. Ide ráadásul magasabb kategóriából is szivárogtak le újítások: a KX 450X-szel a vázon és a lengőkaron is osztozik. A blokkok teljesítményleadása ugyancsak változott, ez különösen magasabb fordulaton érhető tetten.

A felfrissített terepgépek bevezetését két ütemben tervezik. Először várhatóan a KX 65, a KLX 110, a KX 450 és a KX 450 X érkezhet júniusban, melléjük társul augusztusban és októberben a KX 250 és a KX 85.



Rovatok