Totalbike Vakbarát Hírportál

Limitált szériás BMW R18-asokkal tisztelegnek Mansell előtt

2021.09.08. 13:58

Nigel Mansell vitán felül a Forma-1 történetének emblematikus alakja. A most 68 éves brit oroszlán egészen Lewis Hamilton feltűnéséig hazája valaha volt legeredményesebb versenyzője volt, 31 futamot nyert, 1992-ben világbajnok lett. Nemcsak eredményeivel, hanem hozzáállásával is rengeteg rajongó szívébe lopta be magát, ugyanis soha nem érte be a győzelemnél kevesebbel, inkább a határon hajtva összetörte autóját, mint hogy simán becsússzon másodikként.

Jövőre éppen harminc éve lesz annak, hogy világbajnoki címet nyert, ebből az alkalomból pedig kisebbik fia, Greg (aki testvéréhez, Leóhoz hasonlóan szintén autóversenyző) úgy gondolta, limitált szériás BMW motorkerékpárokkal tiszteleg apja sikere előtt. Ezeket a The Ramp Custom segítségével készítették el.

Az egyedi gépeket R18 Il Leone Editionnek nevezték el – az Il Leone oroszlánt jelent, ezt a becenevet a Ferrari fanatikusai akasztották Mansellre megalkuvást nem tűrő stílusa miatt. Egyébként rengeteg módosítást végeztek a BMW-n, teljesen megváltozott az üléspozíció, és a régi Forma-1-es autókat igyekeztek megidézni a szekvenciális kézi váltóval, valamint a lábbal működtethető kuplunggal.

A rengeteg egyedi részlet között említhetjük a kétszemélyes ülést, a megemelt benzintankot, az új lábtartókat, a külön ide tervezett kormányt. Fabetétekkel sem spóroltak, jutott többek közt a kormányvégekre, az üzemanyag-betöltő sapkára, valamint az ülés két oldalára. Nem maradhatott le a piros 5-ös, Nigel Mansell ikonikus rajtszáma sem.

Az R18 Il Leone Editionből harmincegy darabot készítenek, vagyis Mansell minden futamgyőzelmére jut egy. Ehhez igazodnak azok a kis gravírozott plakettek is a motorkerékpáron, amelyek a versenysikerek időpontját és a pilóta személyes üzenetét őrzik. Egy-egy példányért 50 ezer fontot, azaz 20 millió forintot kérnek.

Fotók: themansellcollection.co.uk



Rovatok