Totalbike Vakbarát Hírportál

Így támadhat fel a Honda Transalp

2021.09.10. 09:55

Az új Honda Transalp érkezéséről, a legendás típusnév leporolásáról szóló pletykák már nem új keletűek, nagyjából az Africa Twin feltámasztásával egyidősek. Év elején már egy lépéssel tovább is ment a dolog, hiszen az Egyesült Államokban újból levédették a nevet a japánok. Most még egy kicsivel több információ áll rendelkezésre.

Ezek alapján sejthető, hogy XL750L lesz a hivatalos neve az új Transalpnak, blokkját pedig a hasonló hengerűrtartalom ellenére nem az NC750-től örökli meg. Ehelyett egy teljesen új soros kéthengerest kaphat, 755 köbcentivel. Az NC750X-nél könnyebb, erősebb, és főleg terepképesebb motorkerékpárt kaphatunk, valódi túraendurót.

Azt, hogy valóban komolyan gondolják a Transalp újraélesztését, jól mutatja, hogy az USA-beli bejegyzést követően egy sor másik országban levédették a nevet. Így egyebek mellett Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon, vagy éppen Kínában, Indiában és Oroszországban. Hogy a legtöbb európai országban miért nem? Egyszerűen azért, mert ott már eleve övék a jogok.

Egyelőre nem tudni, mikor érkezhet az XL750L, viszonylag meglepő lenne, ha már az őszi EICMA-n mutatnának belőle valamit, ugyanakkor az is valószínű, hogy túl sokáig nem húzzák a dolgot.



Rovatok