Totalbike Vakbarát Hírportál

130 kilométeres hatótáv másfél millióért

2021.09.13. 13:58

Viszonylag elérhető árú elektromos motorkerékpáron dolgozik a Sondors. A Metacycle az ígéretek szerint élvezetessé tenné az ingázást, nemcsak szükséges rosszként próbálják letudni a mindennapi közlekedést.

Agymotorjának csúcsteljesítménye 20 lóerő, ezzel 130 km/h-s végsebességre képes, de tartósan 11 lóerőt tud leadni. Nyomatékból 108 newtonméterrel gazdálkodhatunk, de rövid időre akár 176 Nm is rendelkezésre állhat. Mindehhez állítólag 90 kiló körüli önsúly tartozik. A négy kilowattórás akkucsomaggal 130 kilométeres hatótávról beszélnek, de felárért egy második, kiegészítő akkupakk is rendelhető, három kilowattórás kapacitással. Otthoni hálózatról kevesebb mint négy óra alatt érhető el a teljes töltöttség, de a 80 százalék már két óra alatt megvan.

A Sondors már több prototípust is elkészített, ezeket jelenleg közúti teszteken nyúzzák. A hajtáslánccal már nagyjából félmillió kilométernyi tapasztalatot szereztek, a jelenleg próbaüzemben futó Metacycle példányokba összesítve napi 15 ezret tekernek bele. Eddig állításuk szerint nem volt példa komolyabb meghibásodásra. Az akkumulátor ezernél is több töltési-merítési ciklust élt meg.

Mindenesetre a tesztek még folyamatban vannak, de már látni a folyamat végét. 2022 első negyedévére tervezik a bemutatót, az árat pedig 5000 dollár környékére, azaz nagyjából másfél millió forintra lövik be. Előrendeléseket, foglalásokat már fogadnak, akár Európából is.



Rovatok