Totalbike Vakbarát Hírportál

Tovább hegyezte a 450 SMR-t a KTM

2022.06.13. 07:49

A KTM némi szünet után 2020 végén hozta vissza a kínálatba versenykész supermotóját, a 450 SMR-t, miután jó ideig csak a 690 SMC R volt elérhető a műfajban. Most ehhez a géphez nyúltak hozzá, hogy felfrissítsék a 2023-as modellévre, a módosítások aprók, és azt mutatják, ebben a műfajban milyen kis dolgok is számítanak.

Magát a 63 lóerős egyhengerest megtartották, de köré készítettek egy új vázat, méghozzá hydroforming eljárással, valamint lézervágással. Ebbe a vázba aztán a korábbihoz képest két fokkal hátrafordítva építették be a blokkot. A lábtartók egy leheletnyivel beljebb kerültek, ezzel az üléspozíció is változott, és valamivel nagyobb dőlésszöget is lehet elérni.

A futómű – mondhatni természetesen – a WP-től jön, elöl 48 milliméteres villa, hátul pedig a korábbinál könnyebb rugóstag kapott helyet. Van kétféle motormapping és állítható kipörgésgátló. A megállást elöl 310-es Brembo tárcsa és négydugattyús nyereg szolgálja. Ami a dizájnt illeti, a kilencvenes évek elejét próbálták kissé megidézni, ezért a narancssárgához a KTM-feliratnál egy kevés lilát is párosítottak.



Rovatok