Totalbike Vakbarát Hírportál

Hivatalosan is elindult a Norton V4 SV forgalmazása

2022.06.17. 10:43

A héten hivatalosan is elkezdődött a Norton V4 SV forgalmazása. Egy nagyon fontos modellről van szó a brit márka életében, ugyanis ennek a gépnek kell elfeledtetnie azokat a kellemetlenségeket, amiket az előd, a V4 SS okozott. Mint ismert, az SS igen gyalázatosan sikerült, annyi típushibát állapítottak meg rajta, hogy a visszahívás is értelmetlen lett volna.

Időközben az indiai TVS átvette a Norton irányítását, a márka új ügyvezetővel indult el a megújulás útján. A V4 SV-nél megtartották a rossz hírű előd aluvázát, és nem volt okuk arra sem, hogy az Öhlins futóművet vagy a Brembo fékeket kidobják. A blokkot ellenben újratervezték, a 72 fokos hengerszögű V4-es valamivel gyengébb lett, de nyomatékát alacsonyabb fordulaton adja le.

A Nortonnál abban bíznak, hogy a V4 SV egy új korszak kezdetét jelöli. A TVS százmillió fontos befektetésének köszönhetően új főhadiszállásra is költöztek, az első nagy kihívás pedig a hosszú várólistán szereplő ügyfelek igényeinek kielégítése, önmaguk utolérése volt. Mostantól viszont további fejlesztésekre koncentrálnak.



Rovatok