Totalbike Vakbarát Hírportál

Ismered a Mattert? Ez az új gépük

2022.11.23. 10:55

Aki nem hallott még a Matter nevű motorgyártóról, ne ijedjen meg, nem maradt le semmiről. Egy friss indiai startupról van szó, amely most rukkolt elő első saját motorkerékpárjával. És ahogyan azt a frissen induló márkáknál már nagyrészt megszokhattuk, az elektromos gépek piacára szállnának be az egyelőre név nélküli modellel, amely jelen állapotában tanulmánynak számít.

A 14 lóerős teljesítménnyel és állításuk szerint 520 newtonméternyi csúcsnyomatékkal rendelkező gép a legtöbb villanyhajtású társától eltérően négyfokozatú sebességváltót is kapott, ezzel szeretnék azokat is megszólítani, akik a motorozásra nemcsak a helyváltoztatás módjaként tekintenek.

Az 5 kilowattórás akkumulátort folyadékhűtéssel látták el, de a hatótávval kapcsolatban egyelőre nem hoztak nyilvánosságra adatokat. Azt ellenben elárulták, hogy fali töltőről öt óra alatt lehet teljesen feltölteni az aksit, és gyorstöltésre is van lehetőség – ennek teljesítményéről nem szólnak a hírek. A legfontosabb információk hétcolos TFT kijelzőn jelennek meg a motoros előtt, de okostelefonos csatlakoztathatóságot, navigációt, zenehallgatási funkciót is kapunk.

Bár neve még nincs a koncepciómotornak, a gyártás már elég közelinek tűnik. Az indiai Changodar városában folyik majd az összeszerelés, kezdetben évi 60 ezres kapacitással, de később akár a 200 ezret is elérheti ez a szám.



Rovatok