Totalbike Vakbarát Hírportál

Electrik01: a Royal Enfield első elektromos gépe

2022.11.28. 11:22

A Royal Enfieldet leginkább retró stílusú és zömében jól bevált technikára épülő modelljeiről ismerjük. Persze időről időre ők is igyekeznek újítani, jelenleg is van 350-es, 411-es és 650-es platformjuk, hogy ne legyen egysíkú a paletta. A jövő szavát sem hagyják figyelmen kívül, hamarosan elektromos modellel állnak elő, az Electrik01-ről már kiszivárgott egy részletfotó. A képet ITT lehet megnézni.

Ebből igazán sok minden nem derül ki a villanyhajtású Enfieldről, annyi viszont látszik, hogy a klasszikus formákat igyekeznek megtartani, így a kerek lámpa marad, ás a tank is, amire funkcionálisan nincs szükség. Ez a gyártásérett változatban majd az akkut rejtheti, vagy akár tárolóként is szolgálhat. Szokatlan az első futómű is, archaikus, trapézvillaszerű kialakítást választották.

A teljesítményt, valamint az akkumulátor kapacitását, a gép hatótávját és a töltési lehetőségeket egyelőre teljes homály fedi. Jó eséllyel minden eddigi várakozáshoz képest jobban halad a projekt, de így sem valószínű, hogy 2025 előtt sorozatgyártásba küldik az Electrik01-et.

A címlapkép illusztráció.



Rovatok