Totalbike Vakbarát Hírportál

Szomorú vég: a Suzuki Racing az internetről is visszavonul

2022.12.02. 09:18

Alaposan megrázta a motorsport világát pár hónapja a hír, hogy a Suzuki kiszáll a MotoGP-ből, sőt az Endurance-világbajnokság mezőnyében sem találkozhatunk jövőre a hamamatsui gyártó motorkerékpárjaival. Különösen annak fényében volt meglepő a bejelentés, hogy 2020-ban még bajnoki címet ünnepelhettek a gyorsasági-vébén. A döntés igazi oka nem igazán ismert, csak annyit közöltek, hogy energiáikat másfelé fordítják – leginkább a gazdasági helyzet állhat a háttérben.

Most viszont az is kiderült, hogy nem fogjuk könnyes szemmel nosztalgiázva lapozgatni a Suzuki Racing internetes felületeit, közösségi oldalait: év végével ezeket is lelövik a japánok. A hírek szerint az alábbiak szűnnek meg:

www.suzuki-racing.com

www.facebook.com/Team.Suzuki.Racing

www.youtube.com/user/SuzukiRacingNews

www.suzuki-motogp.com

www.facebook.com/suzukimotogp

www.youtube.com/suzukimotogp

Felmerülhet a kérdés, hogy miért várják meg az év végét, ha a szezon már úgyis kifutott, de erre a magyarázat nagyrészt a szponzorációban keresendő, a szerződések jelentős része jó eséllyel a naptári esztendőre szól – az sem véletlen, hogy két idei MotoGP-versenyzőjük, Alex Rins és Joan Mir annak ellenére is Honda-logó nélkül vettek részt az idényzáró utáni valenciai teszten, hogy már hivatalosan is megállapodtak a jövő évi folytatásról a Hondával. Míg Mir a gyári csapatban, addig Rins az LCR-nél húzza majd a gázt.

Mindenesetre a búcsú legalább szépen sikerült: az utolsó, valenciai futamot Alex Rins megnyerte a Suzukinak.



Rovatok