Totalbike Vakbarát Hírportál

Többet akart Mika Häkkinen, minthogy kiválasszon egy színt

2023.05.20. 15:47

A finn Forma-1 legendával, Mika Häkkinennel együttműködve jelentett be egy nagyon limitált szériás elektromos motort a Verge Motorcycles. A spéci széria a Verge TS Pro modellen alapszik, az az elég meggyőző számai vannak, de a dizájn magán viseli a pilóta kézjegyét. Szó szerint, és átvitt értelemben egyaránt.

“Szerettem volna egészen az apró részletekig részt venni a tervezésben, ahelyett, hogy csak kiválasztok egy színt.” - fogalmazta meg a munkához való hozzáállását, és egyúttal más, ismert embereket bevonó kollaborációkkal szembeni finom kritikáját Mika Häkkinen.

Az egyedi dizájnt, és az egyszer majd várhatóan sokat érő aláírást és igazoló plakettet leszámítva - amin természetesen feltüntetik, hogy az összesen 100 jármű hanyadik tagjával állunk szemben - a motor alapvetően megegyezik gyártó TS Pro nevű modelljével, ami önmagában is figyelemfelkeltő a jellegzetes kerékagy nélküli hátsójával.

Ez azt jelenti, hogy a Häkkinen Edition 1000 newtonméterrel is képes hátba verni. De ami igazán figyelemre méltó, hogy a motor hatótávolságát 350 kilométerben határozzák meg, míg a töltési idejét superchargerrel 35 percben húzzák meg.

Egy Häkkinen Edition kedvéért mélyen a zsebébe kell nyúlnia a leendő tulajdonosnak, ugyanis 80 ezer eurónál egy eurocenttel sem adják oda kevesebbért, ami azt jelenti, hogy ha egy kicsit romlik a forint, nyugodtan számolhatunk 30 milliós átváltátással.



Rovatok