Totalbike Vakbarát Hírportál

1200 köbcentis túraenduróval erősít a Moto Morini

2023.11.15. 07:37

Egy sor újdonsággal jelentkezett a Moto Morini az idei EICMA kiállításon. Szám szerint néggyel, amiből kettő-kettő azonos alapra készül. Ennek a bizonyos sornak a kisebbik végén a Corsaro 750 és a Corsaro Sport áll (egy naked, valamint idomozott változata), az 1200 köbcentis kategóriába pedig egy túraenduróval és egy neo-retro csupasz géppel léptek a nagyfiúk közé.

A Moto Morini X-Cape 1200 szíve egy rövid löketű, 1187 köbcentis V2, ami 125 lóerős teljesítménnyel jelentkezik. A V2 Corsa Corta EVO motorblokk vegyes acél/alumínium trellis vázban csücsül. Előre 170, hátra 160 milliméter rugóút jutott, fékből viszont monobloc Brembók. Alulra rendes haspáncélt pakoltak, a motor vezetője pedig 7”-os TFT-n figyelheti a visszajelzéseket. A Morini közleménye szerint nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a szélvédelem komfortos legyen. Az X-Cape menetkész tömege valamivel 250 kiló alá csúszik be.

A Moto Morini Milano az 1,2-es X-Cape testvére. Azonos váz, azonos blokk, de ez már egy hagyományos megjelenésű naked. A rugóutak ennek megfelelően rövidebbek, más tekintetben a szetting nagyon hasonló.Rovatok