Totalbike Vakbarát Hírportál

30 év után is jól áll a Ducatinak Senna emléke

2024.05.19. 10:57

Ayrton Senna híres, a brazil zászló színeit idéző sárga-zöld-kék bukósisakjának megjelenését ültette át a Ducati a versenyző tragikus, a Formula 1 világát végérvényesen megváltoztató halálának 30. évfordulójára készített, limitált szériás Monster kiadására. A Senna edition durván korlátozott darabszámban készül. Mindössze 341 darabot raknak össze belőle, ami a legendás versenyző pályafutásának számaiból tevődik össze: 3 F1 világbajnoki cím, 41 futamgyőzelem.

Maga a motor elsősorban megjelenésében különbözik az alap Monsterektől, de abból azért kihozták, amit egy csupasz Ducatiból ki lehet. A látványos fényezés sárga színe visszaköszön a Brembo Stylema féknyergen, igazodik hozzá a diszkrét kis hasidom, a hátsó ülést takaró púp, de még a szélterelőelemen és a Termignoni rendszer dobjain is újra látjuk egy-egy diszkrét csík képében. A kék az ülésen, a zöld pedig a farokidomon, valamint a tankon kacsint vissza, a bukósisakos logó és a “Racing is in my blood” felirat társaságában, ami Senna egy híressé vált nyilatkozatára utal: “A versenyzés a véremben van. Az életem részét képezi, egész életemben ezt csináltam, és ez nálam mindenekelőtt áll.”

A műszaki tartalmat tekintve a limitált szériás Senna változat nem különbözik erősen a többi Monstertől, de azért a könnyebb kipufogóval, a könnyített akkuval és az olyan apróságokkal, mint az alumínium lábtartók, sikeresen lefaragták a motor tömeg 175 kilogrammra, ami az alapkivitel össztömegénél 4, az SP változaténál 2 kilóval könnyebb.Rovatok