Totalbike Vakbarát Hírportál

Meghalt William Dunlop a Skerries 100-on

2018.07.07. 22:29

Újabb tagját vesztette el az utcai motorversenyzés legendás családja: a Skerries 100 szombati edzésén balesetet szenvedett és meghalt William Dunlop, az egyik legsikeresebb kortárs utcai versenyző, Michael Dunlop bátyja.

A Dunlop évtizedek óta az utcai motorversenyzés meghatározó családja. Legsikeresebb köztük Joey Dunlop, aki huszonhatszor tudott nyerni a sportág legnevesebb versenyén, a Man TT-n, mellyel máig rekordtartó. Ő 2000-ben vesztette életét egy észt motorversenyen, groteszk módon egy 125 köbcentiseknek rendezett futamon. Joey öccse, Robert valamivel sikertelenebb volt, de öt Man TT-s győzelme és rengeteg egyéb versenyen elért sikere miatt az övé sem kis név a műfajban. Őt 2008-ban érte utol a vég: a North West 200-on a versenyen, amelyen addig tizenöt alkalommal nyert egy szabadedzésen szerzett sérüléseibe halt bele. Robert két fia Michael és William.   

Michael Dunlop ma a közúton rendezett motorversenyek legsikeresebbje John McGuinness mellett; az idei TT-n három kategóriában is nyert. Bátyja, William volt a család legkevésbé sikeres versenyzője, de hat Man TT-n elért dobogós eredményére, öt győzelmére az Ulster Grand Prix-n vagy a négy különböző kategóriában szerzett négy győzelmére a North West 200-on büszke lehetett.

William most hétvégén az ír Skerries 100 versenyen indult, amely verseny rekordtartója egyébiránt tizenhét győzelmével épp nagybátyja, Joey Dunlop. William a szombati edzésen bukott Yamaha R1-esével, a szervezők pedig már csak a halálhírét közölték, így vélhetően a helyszínen szörnyethalt. Két hét múlva ünnepelte volna 33. születésnapját. 



Rovatok